Fotografe: Anne Marie Hoekstra

Mijn naam is Arja Huisman (1971), ik ben getrouwd en samen met mijn man hebben we 4 prachtige kinderen. Van huis uit ben ik gelovig opgevoed en opgegroeid in een christelijke omgeving. Zo’n 14 jaar geleden heb ik God leren kennen als mijn Hemelse Vader en ben ik een proces in gegaan van herstel en geestelijke groei. Een prachtig mooi proces wat mijn geloof enorm heeft verdiept en waarin ik ook heb mogen ontdekken op welke plek God mij wil inzetten in Zijn koninkrijk.

Na eerst een aantal jaren als verpleegkundige te hebben gewerkt ben ik bij het Evangelisch College (toen nog ETA) de opleiding theologie gaan volgen. In 2011 heb ik mijn diploma gehaald met de specialisatie pastoraat. Verder heb ik de basiscursus Zegenend Helpen gedaan, de trainingsschool van Stichting Vrijzijn (bevrijdingspastoraat) gevolgd en nog diverse studiedagen bezocht.

Voor mijn specialisatie pastoraat heb ik vanaf 2008 t/m eind 2010 stage gelopen in 2 verschillende pastorale praktijken. Na mijn laatste stage ben ik bij een pastorale praktijk nog ruim 2 jaar werkzaam geweest. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar het gemeentepastoraat waar ik nu al ruim 5 jaar actief in ben als coördinator pastoraat.

Om zelf alert te blijven en me te laten coachen heb ik zelf 2x per jaar supervisie gesprekken bij een ervaren pastoraal hulpverlener.

Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan in het pastoraat zowel door het voeren van gesprekken als het coördineren van het pastorale team en het oplossingen zoeken in crisissituaties. Daarnaast ben ik gevormd door het leven en geloof ik ook dat ik mijn levenservaring mag gebruiken om anderen te bemoedigen.

Pastorale gesprekken voeren en bidden voor mensen is de passie die God in mijn hart heeft gelegd en ook Zijn roeping voor mij. Al zo lang als ik me kan herinneren houd ik er van om naar mensen te luisteren, samen te zoeken naar groei en herstel. Er is niets mooier dan op de eerste rang zitten als God aan het werk is in mensen, en als pastoraal werker heb je het voorrecht om regelmatig op de eerste rang te zitten.